The ITAM-Unit

VACATURE

IT ASSET MANAGEMENT CONSULTANT

OVER THE ITAM-UNIT
The ITAM-Unit helpt organisaties inzicht te krijgen in hun volledige portfolio van IT assets (zoals hardware, software, SaaS en cloud) om daar vervolgens slimme dingen mee te doen. Wordt software wel op de goede manier gebruikt – of überhaupt gebruikt – en betalen we er de juiste prijs voor? Weten we van alle laptops wie ze gebruiken en wanneer ze aan vervanging toe zijn? Hebben we nog servers in ons eigen datacenter die misschien beter – en goedkoper – naar de cloud kunnen worden gebracht? Dat zijn zomaar wat vraagstukken waar onze consultants dagelijks mee bezig zijn.

IT ASSET MANAGEMENT
IT Asset Management op een goede manier uitvoeren kan grote impact hebben op een organisatie: van vele procenten besparen of uitsparen op het totale IT-budget (wat bij onze klanten al snel in de tientallen miljoenen loopt) tot het milieuvriendelijk afvoeren van opgebruikte apparatuur. Maar daar blijft het niet bij. Zo is cybersecurity een topprioriteit voor vrijwel iedere CIO, waarbij volledig, real-time inzicht in álle hardware en software binnen de organisatie cruciaal is. En laat dat nu net een van de belangrijkste resultaten zijn van goed IT Asset Management. Kortom, we spelen bij onze klanten een belangrijke rol als het bijvoorbeeld gaat om kostenbeheersing en informatiebeveiliging.

WAT GA JE DOEN
Als IT Asset Management consultant binnen The ITAM-Unit help je onze klanten met het verkrijgen van inzichten in IT assets en het te gelde maken van stuurinformatie. Dat doe je in kortlopende projecten of in detacheringsvorm, maar net waar de klant behoefte aan heeft. Naast uitvoerende werkzaamheden help je klanten ook om IT Asset Management beleid en processen vorm te geven en adviseer je over de inzet van softwaretools en automatisering. The ITAM-Unit (in 2020 opgericht door Johan West) is een kleine, platte organisatie waar eigen initiatief en zelfontwikkeling hoog in het vaandel staat. Voor opleiding, training, congresbezoek en participatie in vakgroepen en verenigingen (bijvoorbeeld de Vereniging ITAM Nederland of het ITAM Forum) maken we tijd, zo ook voor sociale activiteiten buiten het werk om. The ITAM-Unit maakt deel uit van een bedrijvengroep waar ook disciplines als cybersecurity en Identity & Access Management zijn ondergebracht waardoor je bij ons alle kanten op kunt.

INTERESSE?
Door toenemende vraag naar ITAM kennis en kunde zijn we binnen ons kleine team op zoek naar een nieuwe collega. Spreekt het bovenstaande je aan en heb je al wat ervaring in de wereld van ITAM – of IT in het algemeen – dan horen we graag van je!

Solliciteer op deze vacature

    ×

     

    Hallo!

    Heb je een vraag voor ons?

    ×