The ITAM-Unit

IAITAM CSAM training

Wat is een Certified Software Asset Manager (CSAM) training?
De tweedaagse Certified Software Asset Manager (CSAM) training van The ITAM-Unit is een training ontwikkeld door IAITAM (International Association of Information Technology Asset Managers). Tijdens deze training raak je in de breedste zin van het woord bekend met de discipline van Software Asset Management (SAM). Daarnaast is het mogelijk om na afloop van de training een online examen af te leggen waarmee je de status van Certified Software Asset Manager kunt behalen.
Voor wie is een Certified Software Asset Manager (CSAM) training bedoeld?
De IAITAM CSAM-training is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren software asset managers. Ben jij geen software asset manager, maar heb je wel interesse in software asset management of wil je er graag meer over te weten komen? Ook dan mag je aansluiten! De training zal met name waardevol zijn voor mensen die werkzaam zijn binnen de disciplines van software, IT en/of security. Denk bijvoorbeeld aan managers op het gebied van software assets, IT, change management, IT-security en cyber security. Voor het volgen van deze training is geen specifieke voorkennis vereist.
Wat leer je tijdens een Certified Software Asset Manager (CSAM) training?
Tijdens deze tweedaagse interactieve training raken cursisten in de breedste zin bekend met de discipline van Software Asset Management (SAM). Aan bod komen o.a. de grondbeginselen en strategische waarde van SAM, operationele, juridische en financiële aspecten, best practices, SAM technologie, software licentievormen, audits en contractonderhandelingen. Cursisten krijgen daarnaast inzicht in de business case achter SAM, de interactie tussen SAM en andere IT-disciplines (zoals IT Service Management en IT Security) en in organisatorische processen rond SAM. De training volgt het IAITAM 12KPA framework en wordt gegeven aan de hand van praktijkvoorbeelden en cases.
De voordelen van het volgen van een Certified Software Asset Manager (CSAM) training
Na deze training:
  • Weet jij alles over de discipline van software asset management.
  • Ben jij in staat de veiligheid van de software assets binnen jouw organisatie te verbeteren.
  • Heb je meer controle over de IT-omgeving binnen jouw organisatie.
  • Ben jij in staat de risico’s van software assets binnen jouw organisatie te zien en te mitigeren.
  • Weet jij hoe je de software assets binnen jouw organisatie zo efficiënt mogelijk kunt inzetten.
  • Kun jij software assets inzetten om de algemene doelstellingen binnen jouw organisatie te behalen.
  • Heb jij de status behaald van Certified Software Asset Manager.
Waarom een Certified Software Asset Manager (CSAM) training volgen bij The ITAM-Unit?
Bij The ITAM-Unit hebben wij al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van ITAM. The ITAM-Unit is onderdeel van de IT-technologie en -diensten leverancier DSE Group. Andere DSE Groep bedrijven zijn onder andere The S-Unit en Provisior die zich richten op IT-security en Identity Governance & Administration (IGA). Dit zijn disciplines die nauw verbonden zijn met IT Asset Management. Wij combineren onze kennis van en expertise in deze gebieden dan ook graag in onze training om nog meer waarde te kunnen bieden voor jouw organisatie.
Een maatwerk CSAM training
Elke organisatie is uniek. Een unieke infrastructuur, unieke bedrijfsprocessen, unieke software assets en unieke behoeften. Daarom bieden wij ook CSAM-trainingen op maat aan, toegespitst op jouw organisatie. Zo praten wij je onder andere bij over trends en ontwikkeling die binnen jouw markt relevant zijn. Ook bepaal jij waar en wanneer je wilt dat wij deze training aan jouw organisatie geven. Zo kun je bijvoorbeeld een training hebben in je eigen kantoor op een dag en tijd dat het jou schikt. En heb je specifieke wensen ten aanzien van de content van de training? Wij passen de training volledig aan zodat deze het meeste waarde biedt voor jou.
* Voor een training op maat geldt een minimum van drie deelnemers
Praktische informatie
Duur
2 dagen
Tijd
8:30 - 17:30
Kosten
€1.400 excl. BTW per deelnemer
Locatie
Kantoor The ITAM-Unit
(of een alternatieve locatie indien nodig)
Trainingsdata 2024
Klik op een training om je aan te melden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden
×

 

Hallo!

Heb je een vraag voor ons?

×