The ITAM-Unit

IAITAM CITAM training

Wat is een Certified IT Asset Manager (CITAM) training?
De driedaagse Certified IT Asset Manager (CITAM) training van The ITAM-Unit is een training ontwikkeld door IAITAM (International Association of Information Technology Asset Managers). Tijdens deze training raak je in de breedste zin van het woord bekend met de discipline van IT Asset Management (ITAM). Daarnaast is het mogelijk om na afloop van de training een online examen af te leggen waarmee je de status van Certified IT Asset Manager kunt behalen.
Voor wie is een Certified IT Asset Manager (CITAM) training bedoeld?
De IAITAM CITAM-training is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren IT asset managers. Ben jij geen IT asset manager, maar heb je wel interesse in IT asset management of wil je er graag meer over te weten komen? Ook dan mag je aansluiten! De training zal met name waardevol zijn voor mensen die werkzaam zijn binnen de disciplines van software, IT en/of security. Denk bijvoorbeeld aan managers op het gebied van IT, IT-assets, change management, IT-security en cyber security. Voor het volgen van deze training is geen specifieke voorkennis vereist.
Wat leer je tijdens een Certified IT Asset Manager (CITAM) training?
In deze driedaagse interactieve training raken cursisten in de breedste zin bekend met de discipline van IT Asset Management (ITAM). Aan bod komen o.a. de strategische waarde van ITAM, diepgaande operationele, juridische en financiële aspecten, uitgebreide best practices, ITAM en aanverwante technologie, software licentievormen, audit defense en contractonderhandelingen. Cursisten krijgen daarnaast vergaand inzicht in de business case achter ITAM en hoe die te verwoorden en te presenteren, de interactie tussen ITAM en andere disciplines (zoals IT Service Management, IT Security, Identity & Access Management, user provisioning en HRM) en in organisatorische processen rond ITAM. De training volgt het IAITAM 12KPA framework en wordt gegeven aan de hand van praktijkvoorbeelden en cases.
De voordelen van het volgen van een Certified IT Asset Manager (CITAM) training
Na deze training:
  • Weet jij alles over de discipline van IT asset management.
  • Ben jij in staat de veiligheid van de IT-assets binnen jouw organisatie te verbeteren.
  • Heb je meer controle over de IT-omgeving binnen jouw organisatie.
  • Ben jij in staat de risico’s van IT-assets binnen jouw organisatie te zien en te mitigeren.
  • Weet jij de IT-middelen binnen je organisatie zo efficiënt mogelijk in te zetten.
  • Kun jij IT-assets inzetten om de algemene doelstellingen binnen jouw organisatie te behalen.
  • Ben je in staat om de financiële waarde van IT asset management te zien en aan te tonen.
  • Heb jij de status behaald van Certified IT Asset Manager.
Waarom een Certified IT Asset Manager (CITAM) training volgen bij The ITAM-Unit?
Bij The ITAM-Unit hebben wij al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van ITAM. The ITAM-Unit is onderdeel van de IT-technologie en -diensten leverancier DSE Group. Andere DSE Groep bedrijven zijn onder andere The S-Unit en Provisior die zich richten op IT-security en Identity Governance & Administration (IGA). Dit zijn disciplines die nauw verbonden zijn met IT Asset Management. Wij combineren onze kennis van en expertise in deze gebieden dan ook graag in onze training om nog meer waarde te kunnen bieden voor jouw organisatie.
Op maat gemaakte training
Elke organisatie is uniek. Een unieke infrastructuur, unieke bedrijfsprocessen, unieke IT-assets en unieke behoeften. Daarom bieden wij ook CITAM-trainingen op maat aan, toegespitst op jouw organisatie. Zo praten wij je onder andere bij over trends en ontwikkeling die binnen jouw markt relevant zijn. Ook bepaal jij waar en wanneer je wilt dat wij deze training aan jouw organisatie geven. Zo kun je bijvoorbeeld een training hebben in je eigen kantoor op een dag en tijd dat het jou schikt. En heb je specifieke wensen ten aanzien van de content van de training? Wij passen de training volledig aan zodat deze het meeste waarde biedt voor jou.
* Voor een training op maat geldt een minimum van drie deelnemers
Praktische informatie
Duur
3 dagen
Tijd
8:30 - 17:30
Kosten
€2.500 excl. BTW per deelnemer
Locatie
Kantoor The ITAM-Unit
(of een alternatieve locatie indien nodig)
Trainingsdata 2024
Klik op een training om je aan te melden
Geen evenementen gevonden!
Meer laden
×

 

Hallo!

Heb je een vraag voor ons?

×